piątek, 8 marca 2013

Ogólnie


Kwas foliowy jako owy nie istnieje w pożywieniu. Go źródłem jest gdyż folioidy - chemikalia, wówczas po przedostaniu się do jelita cienkiego ulegają przemianie do kwasu foliowego i następnie w tej postaci są wchłaniane.
 Głównym źródłem folianów są czerwone owoce, nasiona roślin strączkowych, pomarańcze i wątroba. Jego niedobór doprowadza do patologii ciąży, braku żelaza, zaburzeń funkcjonowania układu pokarmowego, zahamowania procesów rozwoju i odbudowy komórek, depresji, bezsennośći, brak koncentracjiproblemów z koncentracją} i dużo róznycch stanów dysfunkcji.
 Aż dziwne, że o przymusie kontrolowania poziomu kwasu foliowego w człowieku nie trąbi się w telewizji. Substytut B12B9 jest swego rodzaju naturlane dla substancji odżywczych, które dajemy naszym organizmom, jest nierozłączną dla poprawnego metabolizmu i setek innych procesów, które zachodzą wewnątrz naszego ustroju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz